SW Umwelttechnik története

Három ország, egy közös nevező. Egy nemzetközi csapat Európa szívében: az SW Umwelttechnik kilenc ausztriai, magyarországi és romániai telephelyen fejleszt és gyárt előregyártott betonelemeket a föld feletti és föld alatti infrastruktúra építéséhez és bővítéséhez.

A helyszínek kiválasztása lehetővé teszi számukra, hogy helyben kielégítsék a keresletet, és, hogy rövid szállítási útvonalakat tartsanak fennt. Modern termelési létesítményeik, széles termékválasztékuk és a regionális piacok speciális ismerete számos területen piacvezetővé teszik az SW Umwelttechnikot.

 

SW Umwelttechnik története

Jövőorientált 1910 óta. Az SW Umwelttechnik vállalatot 1910-ben alapították Klagenfurtban, és 1997 óta a bécsi tőzsdén jegyzik. A cég úttörő volt, amikor 1990-ben Magyarországra, 2001-ben pedig Romániába terjeszkedett. Ma is folyamatosan új területeket nyitnak meg, bővítik a helyi infrastruktúrát, és eközben folyamatosan bővítik saját szakértelmüket és know-how-junkat a regionális piacokon. A környezetbarát gazdasági fejlődéshez és a társadalmi felelősségvállaláshoz való hozzájárulás évtizedek óta fontos szempont számukra, és ezt következetesen figyelem előtt is tartják. Az SW Umwelttechnik egyértelműen elkötelezett a fenntartható cselekvés mellett. A környezet megőrzésének és védelmének beépítése minden gazdasági tevékenységbe központi jelentőségű a fenntarthatóság elérése érdekében. A beton az egyik legszélesebb körben használt építőanyag, a funkcionalitása és az esztétikai kombinációja teszi egyedivé. Az energiafelhasználás más anyagokhoz képest alacsony, a termék élettartama hosszú.

Környezetvédelmi irányításuk központi elemei a környezeti kompatibilitás növelése, a környezeti kockázatok minimalizálása, valamint annak biztosítása és bizonyítása, hogy minden létesítményt környezetbarát módon üzemeltessenek. Az SW-gyártás során a nyersanyagokat és az energiát hatékonyan használják fel, a hulladékot, a selejtet és a szennyvizet pedig újrahasznosítják a termelésben. A hulladéknak mindössze nyolc százaléka nem újrahasznosítható, amelynek egy részét beszállítóik feldolgozzák és visszavezetik a termelési ciklusba.

A fenntarthatóságot már a termékfejlesztési szakaszban figyelembe veszik, hogy a termék teljes életciklusa során biztosítani tudják a környezeti kompatibilitást. Csak így tudnak megfelelni annak az állításuknak, hogy környezetbarát módon állítanak elő környezetvédelmi termékeket.

Az SW Umwelttechnik már évek óta dokumentálja és közzéteszi környezetvédelmi mutatóit és az azokból levezetett környezetvédelmi célokat. A vállalat egy része ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkezik, ez a szabvány a környezetvédelmi vezetési rendszerre vonatkozó elismert követelményeket határozza meg, a hangsúly a folyamatos fejlesztési folyamaton van.

SW Umwelttechnik tények és számok

  • Árbevétel (millió EUR-ban):89,3
  • EBITDA (millió EUR-ban): 15,5
  • Helyszínek: 9
  • Összes alkalmazott: 597