Szilikonozás a fürdőszobában

Sok munka után végre elkészült álmai fürdőszobája! Már csak a szilikonos munkákat kell elvégezni. A megfelelő tömítőanyaggal biztos lehet benne, hogy a mosdókagyló, a kád, a WC, a zuhanyzó vagy a fürdőszobaszekrény köré szép és vízhatlan felületet varázsol.

 

Mire lesz szüksége?

 • Egy patronos pisztoly
 • Zsírtalanító
 • Vágógép
 • Maszkolószalag
 • Tiszta rongy
 • Soudal simító oldat vagy szappanoldat
 • Mérőszalag
 • Permetező demineralizált vízzel
 • Swipex törlőkendő

 

Szilikon felviteli kisokos

 1. Tisztítsa és szárítsa meg a felületet

Távolítsa el a szennyeződéseket, port és zsírt egy tiszta ruhával. A nem porózus felületeket legjobb alkohol- vagy benzinalapú termékkel zsírtalanítani. Hagyja megszáradni a felületet.

 

 1. Ragassza le a kád, mosdó vagy egyéb alkalmatosság széleit

Egy jó maszkolószalaggal gondosan határolja le a szilikonszéleket, hogy a szilikon egyenes legyen. Ügyeljen arra, hogy a hézag szélessége mindkét felületen legalább 5 mm legyen.

 

 1. Nyissa ki a patront

Vágja le a patron tetejét egy vágóeszközzel. Csavarja fel a fúvókát, és vágja le a végét ferdén. A legjobb eredményt akkor kapja, ha a fúvóka nyílása megegyezik a kitöltendő fugával. Helyezze a patront a pisztolyba, és nyomja meg a fogantyút, amíg a tömítőanyag megjelenik.

 

 1. Kezdje el a szilikonozást

Helyezze a fúvóka hegyét oda, ahol el akarja kezdeni a szilikonozást. Nyomja meg a fogantyút, és folyamatos mozdulatokkal vezesse végig a pisztolyt a szilikon csíkon. A termék jó tapadásának biztosítása érdekében végig vigyen fel elegendő tömítőanyagot.

 

 1. Simítsa el és távolítsa el a maszkolószalagot

Használjon Joint Finish simítóoldatot, vagy simítsa el a szilikont egy spatulával vagy szappanoldatba mártott ujjával. Simítsa el a szilikon anyagot, és azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Óvatosan nyomja meg, hogy simítsa a kiemelkedő éleket.

 

 1. Öblítse le tiszta vízzel

A szappanmaradványok eltávolításához használja a tiszta vízzel ellátott permetezőt.

 

TIPP:

A Soudal négy különböző egészségügyi szilikont fejlesztett ki. Válassza ki a munkájához megfelelő tömítőanyagot!

Szeretné gyorsan használni a fürdőkádat vagy a zuhanyzót? A Sanitaire Express 2 óra elteltével vízálló.

A Bath & Kitchen Acetic Sealant ecetsav alapú tömítőanyag, jellegzetes ecetszaggal. Használja ezt a tömítőanyagot zománcra, rozsdamentes acélra, üvegre vagy kerámiára.

Töltse meg a kádat félig, mielőtt kitöltené a körülötte lévő részeket. A tömítőanyag rugalmasságának köszönhetően a szilikon akkor is vízzáró, ha a kád teljesen üres vagy tele van.

Vigyázat! A szaniter szilikonok elszínezhetik a természetes követ. Márvány, kékkő vagy más természetes kő van a fürdőszobájában? Ebben az esetben válassza a Soudal Natural Stone „Természetes kő” szilikon tömítéséhez.

 

Hasznos tanácsok:

A Soudal felülettisztító egy oldószer, amely gyorsan eltávolítja a zsírt és a port a felületekről.

A műszaki adatlapok és a Soudal fürdő- és konyhai tömítőanyagok felhasználásával, eltarthatóságával és összetételével kapcsolatos minden információ megtalálható a termékoldalakon.