Terrán tetőcserépről minden

A Terran célja a fenntartható, dinamikus növekedés Magyarországon és a környező országokban.

 

Terrán célja

Ez a cél vezérli folyamatos kapacitásbővítésüket. Jelenleg öt teljesen automatizált gyárban gyártanak. Így biztosítják a gyors és folyamatos ellátást. Ez pedig az értékesítési hálózatuk bővítését hajtja. Magyarországon kívül öt értékesítési irodát nyitottak, amelyek kilenc különböző ország piacát szolgálják ki a Terran tetőcserepek szállítására. Így csökkentik a logisztikai költségeket, és termékeiket elérhetővé teszik a növekvő hazai és külföldi piacokon. A Terran a Londoni Értéktőzsde szerint az 1000 leginspirálóbb európai vállalat közé került.

 

Terrán alapanyag

Tartós, környezetbarát anyagokból állta ki az idő próbáját A beton, mint alapanyag, több ezer éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök már Kr. e. 2000-ben égetett mész és homok keverékét használták, a rómaiak pedig vulkáni hamut adtak a mészkeverékhez, és ezt a betont használták a 2000 éves római Pantheon kupolájának építéséhez. A masszív szerkezetnek köszönhetően az épületet még ma is megcsodálhatjuk. A beton tartós anyagnak bizonyult.

 

Környezetbarát

Saját napelemparkuk szolgáltatja az energiát a bólyi üzemük működtetéséhez. Mivel zárt gyártási technológiát alkalmaznak, amely kevesebb energiát fogyaszt a tetőcserepek előállításához, így jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást. Emellett a gyártás során felhasznált vizet is újrahasznosítják.

Terrán termékek

Kizárólag ezeket a természetes, környezetbarát alapanyagokat használják: folyami homok: az üveggyártáshoz hasonlóan csak a legfinomabb és legtisztább homokot használják fel. vas-oxid: a természetben előforduló anyag, amelyet színezésre, valamint kozmetikumokban és ételfestékekben használnak. fűtött és finomra őrölt mészkő, azaz: cement, amely a tetőcserépgyártás alapja. víz: cementtel keverve adja a beton merevségét.

 

KÖRNYEZETBARÁT GYÁRTÁSI FOLYAMATOK

Mivel olyan gyártási technológiát alkalmaznak, amely kevesebb energiát használ fel a tetőcserép előállításához, így jelentősen csökken  a károsanyag-kibocsátás is. Emellett a gyártás során felhasznált víz is újrahasznosításra kerül. Termékük, a betontetőcserép önmagában is környezetbarát megoldás, amit hatékonysági vizsgálatokkal már régen bizonyítottak. Az elemzések kimutatták, hogy a betoncserépgyártás az energiahatékonyság és a környezetterhelés tekintetében az egyik vezető helyen áll. Elmondhatjuk, hogy itt az ideje, hogy a beton tetőcserép környezetbarátnak minősüljön.

A beton tetőcserép azért jó választás, mert …

 

a Terrán Tetőcserép vízálló

A beton sűrűsége miatt taszítja a csapadékot, így a víz nem tud beszivárogni a porózus aljzatba. Ennek két előnye van:

 • A víz szezonális fagyási és olvadási ciklusok okozta hőtágulása nem károsítja a cserepeket, így javul a tartóssága.
 • Nem szívja magába a vizet, így a súlya a
 • a tető súlya nem ingadozik, így a tető megkíméli a tetőszerkezetet az extra terheléstől.

a Terrán Tetőcserép időjárásálló

A felületkezelésnek köszönhetően tetőcserepeink ellenállnak a környezeti hatásoknak és kiállják az idő próbáját. Ezek a védőrétegek védelmet nyújtanak a

 • csapadék ellen
 • a kedvezőtlen időjárás (hóesés, szélvihar stb.) hatásaitól
 • szennyeződés
 • moha
 • ultraibolya (UV) sugárzás
 • légszennyezés, beleértve a füstöt is

A  Terrán Tetőcserép színtartó

A színezéket nyersanyagként adják a betonhoz. A kívánt színt oxidfestékkel érik el, így a szín nagy felületen egyenletes marad.

 

a Terrán Tetőcserép rugalmas és praktikus

Gyártási folyamat biztosítja, hogy a cserepek formája idővel állandó marad, ami jobb illeszkedést és kötést biztosít a tetőn.

Praktikus szempontok a tetőfedésnél:

 • Pontos méretmérés
 • Könnyű javítás és karbantartás
 • Könnyű telepítés

 

Magas igénybevétel- és teherbírás

Beton tetőcserepeik nagy felületi terhelhetőséggel rendelkeznek.

 • Az erős hó- vagy jégfelverődés nem töri meg a beton tetőcserepeket.
 • A cseréphéj vastagsága javítja a tető
 • Időjárásállóságot
 • Hő- és hangelnyelő képesség