Tetőtéri árnyékoló

Amennyiben rendelkezik otthonunk, vagy akár irodánk tetőtérrel, tudhatjuk, hogy néha nagyon kellemetlen lehet, ha nincs mivel elfedni a beszűrődő napsugarakat. Mielőtt kiválasztjuk, hogy milyen árnyékolót szeretnénk felszerelni, érdemes pár szempontot figyelembe venni. Az első szempont a választásnál mindenképpen az legyen, hogy milyen méretű ablakra kerül felszerelésre a roló. Az ablak típusa és mérete legtöbb esetben a nyitott ablakszárny felső élén elhelyezett azonosító címkéről olvasható le. Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy hova fog kerülni, vagyis, hogy milyen helyiségbe szeretnénk felszerelni. A második szempontunk pedig már inkább az esztétikusságra fekteti a hangsúlyt, vagyis ilyenkor mikor már megvan a számunkra legmegfelelőbb árnyékoló figyelhetünk arra is, hogy milyen színben válasszuk ki, hogy az a környezetéhez a lehető legjobb módon passzoljon. A rolók közül mindegyik működtethető kézzel, elektromos vagy akár a környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjából a legmegfelelőbb, vagyis napelemes módon. Amennyiben a roló kézzel elérhető távolságban van nincs szükségünk egyéb megoldásra, hiszen könnyen mozgatható fel-és le az üvegfelületen. Abban az esetben, ha nem elérhető, vagy számunkra komfortosabb használhatjuk az elektromos és napelemes megoldásokat is. Felszerelésük nem igényel szaktudást így könnyedén az otthoni szerszámok segítségével is hamar megoldható.

 

Fényzáró roló

 

A fényzáró roló nem csak napközben könnyítheti meg életünket, de a nap bármelyik részében pihentető alvásban lehet részünk, ugyanis majdnem 100%-os teljesítménnyel nem engedi beszökni a fényt a kívánt helyiségbe. Előnye, hogy felszerelése könnyedén és gyorsan megoldható ráadásul használata is nagyon egyszerű.

 

Energiaroló

 

Az energiarolók amellett, hogy elzárják a fény útját ezzel teljes sötétséget biztosítva számunkra még a hőszigetelést is elősegítik. Ami a tetőtérben még nagyobb és plusz előnyt jelenthet számunkra, hiszen a legtöbb esetben a hőszigetelésen múlik, hogy otthonunkban milyen szinten marad meg a meleg vagy a hideg. Így akár a nyári melegben vagy akár télen is hasznunkra lehet ez a típusú roló.

 

Külső roló

 

A külső hővédő roló hatékony védelmet biztosít számunkra még pedig oly módon, hogy általa nem érnek el az ablakaink üvegéhez a sugarak. Mivel a rolónak sötét színe van az a hő nagy részét elnyeli, így a nyári nagy kánikulában akár 5 fokkal is hűvösebb lehet otthonunkban a levegő.