Tudta-e, hogy a lakott helyiség feletti terasz, ugyanolyan komoly szigetelést igényel, mint a lapostetők?

Tudta-e, hogy a lakott helyiség feletti terasz, ugyanolyan komoly szigetelést igényel, mint a lapostetők?

Panelépületek, társasházak, de akár villák és családi házak is rendelkezhetnek lapostetővel, vagy a lakott helyiségek felett húzódó terasszal. Elengedhetetlenül fontos, hogy ezeken a tetőkön, teraszokon az elsődleges, lemezes vízszigetelés beépítésre kerüljön.
Vízszigetelésünk sikerességének eredménye az, hogy a víz lefolyik a tetőről, s pontosan oda folyik, ahová szeretnénk, s nem a nyakunkba, a belső falainkra, a bútorokra.

Ugyanakkor a lapostetők, teraszok lejtése jóval kisebb, mint a magastetőké, így elég, ha csak egy pici sérülés, vagy pontatlanság van a vízszigetelés folytonosságában, s a víz máris bejut a rétegekbe, a szerkezetbe, s eláztat mindent, amit védeni szeretnénk tőle.

Csúnya lesz a fal, a mennyezet, károsodnak a szakipari felületek, a vakolat és a festék, kár keletkezhet a berendezési tárgyakban, valamint egyenes rétegrendű tetők esetében, a kialakított hőszigetelő réteg működésének hatásfoka is jelentősen csökken.

A nem megfelelő termékválasztás inkább hosszú távon biztosan kifejti hatását, mivel az ilyen termékek élettartam jóval rövidebb lehet, mint amire számítunk. Egy tető- vagy teraszszigetelés nem olcsó mulatság, s általában az elsődleges szigetelés fölé további fontos rétegek, vagy akár hidegburkolat is kerülhet. Ha egy vízszigetelő lemez élettartama rövid távú, akkor számíthatunk arra, hogy valamennyi rákerülő réteget is bontanunk kell akkor, amikor a vízszigetelő lemezt javítjuk, cseréljük. Érdemes tehát hosszú távon tervezni, és tartós, minősítéssel és garanciával rendelkező színvonalas vízszigetelő rendszert választani.

A korszerű Polyglass vízszigetelő termékcsaládokkal nagyon sok, akár különleges igényt támasztó, feladatot is meg tudunk oldani úgy, hogy a jövőre nézve hosszútávon nem lesz a tetővel semmi gondunk.

Általánosságban valamennyi Polyglass vízszigetelő rendszerről elmondható, hogy jobban tűri a hőmérsékletingadozást, kevésbé válik rideggé hideg időben, megbízhatóbban működik a hagyományos vízszigetelő lemezekhez és megoldásokhoz képest.
Egy jól átgondolt termékválasztással, a Polyglass AdesoReoxthene és Mapeplan termékcsaládok segítségével, többek között lehetőség nyílik, akár nyílt láng nélküli beépítésre, alacsonyabb tömegű rétegrend alkalmazására, vagy akár a tető alatti helyiségek felmelegedését gátló világos fedőréteget adó vízszigetelésre.

A lapos tetők és teraszok lemezes vízszigetelésével kapcsolatos szakmai kérdésekben, örömmel segítenek szaktanácsadóink barkácsáruházainkban és tüzéptelepeinken!